Betegségre adóvisszatérités

Tisztelt válaszoló! Ez év június harmadikai dátummal kaptam meg a laktóz intolerancia pozitív eredményét tartalmazó szakorvosi leletet. Kérhetem-e az 5 évre visszamenőleg az adóvisszatérítést? Köszönöm.

0 pont pont pont

5 válasz

Ha az adóév, esetleg több adóév elteltével utólag állapítják meg a kedvezményre való jogosultságot, akkor az igazoláson szereplő kezdő naptól az adókedvezmény az 5 éves elévülési időn belül, visszamenőleg, az éves adóbevallás(ok) önellenőrzésével érvényesíthető.Vagyis az igazoláson a dátumnak legfeljebb 5 évvel ezelötti lehet.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen a gyors választ. Üdvözlettel: Kocsis Márta

0 pont pont pont

Ön ebben az évben kapta meg az igazolást a betegségéről. Adókedvezményt visszamenőleg nem érvényesíthet, csak akkortól amikortól igazolt a betegsége. 2020-ra 7 havi kedvezményt vehet igénybe 56 350 forint erejéig amennyiben van ennyi levont SZJA-ja.

0 pont pont pont

Kedves Mária!
Nem az számít, hogy az igazolást mikor állították ki, hanem, hogy a betegsége mikortól áll fenn. Ez is rajta van az igazoláson. Attól az időponttól kezdve kérheti, ha az 5 éven belül van, vagyis max. 5 évre visszamenőleg.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. Üdv. Márta

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ