Gyerek utáni adókedvezmény

Szeretném tudni, hogy hol és mit kell letölteni ahhoz, hogy az adókedvezményt egyben tudjam visszaigényelni?

0 pont pont pont

2 válasz

Tisztelt Kérdező!

A kedvezményt egyben amennyiben
év közben nem érvényesítette, az éves SZJA bevallásban tudja visszaigényelni. Mivel már bevallási határidőn túl vagyunk - és ha adott be bevallást, illetve volt a NAV által készített tervezete, ami véglegessé vált - , önellenőrzés formájában.

3 pont pont pont

Amennyiben rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, akkor belépve a rendszerbe, az ott elkészült bevallását ugyanazon a felületen elkészítheti az önellenőrzést. Egyéb esetben a nav.gov.hu oldalról le lehet tölteni egy ANYK-s nyomtatványt, ha a mostani(2019 évet érintő családi kedvezmény utólagos igénybevételéről van szó, akkor a 1953-asnyomtatványt, és az elkészült bevallás adatait megismételve, kiegészítve a családi kedvezmény érvényesítéséhez szükséges adatokkal lehet az önrevíziót beküldeni. Ez a bevallás ügyfélkapus regisztráció megléte esetén elektronikusan beküldhető, egyéb esetben postán feladható. Utóbbi esetben ne feledkezzen meg a bevallás aláírásáról.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ