Adatszolgáltatás

Üdv,

egyéni vállalkozóknak is kell július 1-től adatot szolgáltatni online? Elég a NAV ingyenes online számlázóprogramját használni? Ha igen, pontosan hol kell regisztrálni, mi a menete?

0 pont pont pont

6 válasz

Igen a számlázz.hu-n kell regisztrálni. Tanácsért forduljon bizalommal hozzánk, segítünk vállalkozásának elindításában az adatlapomon megtalálja az elérhetőségemet üdvözlettel Kovácsné Barabás Anna.

2 pont pont pont

Nav 1819/1/4 hívja fel, ha nem tudja utána sem érdemes könyvelőt felkeresni, bár Önnek kell regisztrálni, kap egy jelszót és felhasznalói nevet, amin majd be tudja küldeni a számláit a nav-nak. Nem a könyvelőnek kell bekülde i, mert lesz olyan is amikor 1napon belül kell feltöltenie XLM formában. Elvileg lehet számlázo program nelkül is, akkor ugyanazon a felületen amit fentiekben írtam adatot kell szolgáltatni és azt kell beküldeni. SZerintem a számlázó programmal jobban jár, mert így egyszer kell csak rögzítenie és csak fel kell tölteni a nav-ba

1 pont pont pont

Az xlm formátum olyan mint a pdf?

0 pont pont pont

Nem.

1 pont pont pont

Pdf formátumban nem lehet feltölteni ?

0 pont pont pont

Kedves Anita,

Rengeteg tájékoztató anyag készült a témában, kérem, olvassa el őket vagy forduljon könyvelőhöz, adótanácsadóhoz.
A NAV is tájékoztató videóval segíti a regisztrációt és a további teendőket.

A regisztrációt kötelező elvégezni 07.01-ig, ha adóalany felé számláz, a pontos, hibamentes adatszolgáltatásra 2 hónap türelmi idő van, de nem érdemes addig várni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ