Szolgáltatás számlázás

Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy egyéni vállalkozó redőny beszerelés, javítás tevékenységi körrel ha a redőnyt, amit beszerel, illetve a tartozékokat, amit javít, megvásárol saját névre, a számlában, amit kiállít a beszerelésről, belekalkulálhatja-e a vételárat, majd ezután költségként elszámolhatja a redőny árát?

0 pont pont pont

2 válasz

Ebben az esetben a teljesített szolgáltatás redőny beszerelve, tehát a kiállított számlának tartalmaznia kell az anyagárat is, nem csak a szolgáltatás ellenértékét. (hasonlóan, mint pl. az autószerelő számlája)

A költségelszámolás az egyéni vállalkozás adózási módjától függ. Amennyiben nem KATA, illetve SZJA átalányadózásról van szó, a beszerzés költségként elszámolható.

A kérdés nem tér ki az ÁFA kezelésére. Amennyiben alanyi áfa mentes a vállalkozó, költségként a beszerzési számla bruttó összege számolható el.

2 pont pont pont

Értem. Köszönöm. A számlázás kapcsán. Külön sorban kell szerepeltetni a redőnyt és külön a beszerelés díját? A redőny azzal az összeggel kell szerepeljen, amennyi a vételkor a számlán volt?
Alanyi mentes vállalkozás egyébként.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ