Adókiegyenlítés

Szeretném megkérdezni, hogy a 2019-es év tőzsdei veszteségét csökkenthetem-e a 2017 és 2018-ban elért, leadózott nyereségemmel? Vagyis visszaigényelhetek-e adót?

0 pont pont pont

6 válasz

Erre a kérdésre kérem keressen fel az adószakértőt, mert ennyi infóból nem lehet tőkéletes választ adni.

2 pont pont pont

Köszönöm

0 pont pont pont

Az adókiegyenlités a 2019-es jövedelemből a 2017-es és 2018-as veszteségre számolt 15%-os szja-t lehet beszámitani ennyivel lehet csökkenteni a fizetendőt, vagyis a kérdésbeni módszer nem jó.

1 pont pont pont

Adókiegyenlítésnél csak a 2019-ben elért nyereség adóját lehet csökkenteni az előző 2 év veszteségének "adójával"?A 2019-es tőzsdei veszteség "adóját"nem lehet szembeállítani az előző 2 évben befizetett tőzsdei nyereség adójával?Hol itt az adókiegyenlítés?Pénzt visszaigényelni ilyen jogcímen nem lehet?

0 pont pont pont

Nem lehet. Az idei veszteségét lehet a következő évekre átvinni, és majd , ha, akkor nyereséges, akkor majd "kiegyenlíteni". Fogalmazhatunk akként is, hogy amit egyszer "benyelt" a NAV, az már a költségvetésé.

1 pont pont pont

Köszönöm a választ!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ