Magántanítás

A kérdésem az lenne, hogy nyelvi magántanításhoz szükséges tanári végzettséggel rendelkezni? Másképpen megfogalmazva: lehet legálisan nyelvóráról számlát kiállítani tanári diploma nélkül? Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

ÖVTJ szám: 855903

Kis utánanézéssel arra jutottam, hogy nem kell hozzá képesítés. Hozzá kell tenni, hogy az egyes tevékenységekhez kötődő szükséges képesítésekről ha jól tudom nincs hivatalos, nyilvános adatbázis. Az általam írt válasz ellenére érdemes felhívni a kormányablakot, és tájékoztatást kérni erről. Jellemzően ezt minden tevékenységi kör vizsgálatakor érdemes meglépni, hiszen itt tájékoztatást kaphatsz az egyes övtj számok esetén szükséges további hatósági bejelentésekről, szükséges szakképesítésekről.

3 pont pont pont

És én javasolnám, hogy ha végezhet ilyen tevékenységet a kormányablak szerint, akkor egyéni vállalkozást nyisson, mert az olcsóbb, mint bármilyen cég. De mindenképpen keressen fel egy könyvelőt, aki majd az elinditásban is és a napi dolgokban is tud segítséget adni. Sokan azt hiszik, mert nem kötelező a könyvelő, nem keresnek, mindaddig, amig valami kérdés, vagy baj nem keletkezik. Ez egy szakma ahol naprakészen kell ismerettel rendelkeznünk a tövények és előírások sokaságában. Ahhoz, hogy valaki rendszeresen üzletszerűen végez tevékenységet azaz szolgáltat, ahhoz minimum egy egyéni vállalkozás javasolt.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ