Számlázás

Sziasztok!

Ha online fizetési felületen bankkártyát fogadok el és a vásárló (magánszemély) fiktív adatokat ad meg az adatainál, akkor kiállíthatom azokkal az adatokkal is a számlát, vagy mi ilyenkor a teendő?

Példa a megadott adatokra:

Név: Jkjasdj Aoriaos
Cím: 9999 Bukarest, Ladfldf Hdkjfjdfh 1111.
Tel.: 06-06/060-060
E-mail: nincs@ilyen.cim

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Dániel!
A NAV elvárja a körültekintő viselkedést, ez azt jelenti, hogy csak valós ügyfélnek állíthat ki számlát, a közösségen belüli adóalanyoknál a VIES-en kötelező leellenőrizni az ügyfél adatait, belföldön pedig egyéb adatbázisokból (NAV, céginfo stb.). Egyéb esetben egy NAV vizsgálatnál elmarasztalhatják.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Magánszemélynél nem nagyon tud mit csinálni,bármilyen néven tudok regisztrálni a webáruházba, bármilyen címet megtudok adni,akárhogy tudok fizetni senki nem fogja megtudni kivagyok valójában...

2 pont pont pont

Kedves Eti!

Köszönöm, hogy újra írtál. :)

Szinte esélytelen, hogy cég legyen a megrendelőm, 99,99%-ban magánszemélyek lesznek a vásárlóim. Ha valótlan adatokat kapok, akkor előbb ellenőrizzem, majd csak utána adjam meg amit vásárolt az ügyfél? De ennek az online vásárlásnak meg pont az lenne a kényelmi funkciója, hogy azonnal megkapja amit vásárolt (egy online szolgáltatást). Így mindegy lenne, hogy utal vagy kártyával fizet mert körülbelül ugyanakkor kapná meg a fizetett szolgáltatást és mi van abban az esetben, ha fel se tudom venni vele a kapcsolatot mert teljesen fiktív adatokat adott meg az illető és se telefonon, se e-mail üzenetben, se postán nem érem el?

Összetett egy dolog ez.

0 pont pont pont

Vagy tételezzük fel, hogy az e-mail címe valós mert oda küldöm amit rendelt, de ha a többi adat nem stimmel és nem lesz hajlandó válaszolni az e-mail üzeneteimre, akkor?

0 pont pont pont

Kedves Dániel!
Ha hamis a cím, akkor nem tudja a futár kivinni. Ha személyesen veszi meg és rossz, vagy hamis adatokat ad meg nincs mit tenni, úgy kell a számlát kiállítani. Még idén nem kell a NAV felé bejelenteni a címet, de jövőre majd előírja a törvény, így mindenki kénytelen lesz a személyi adatokat megadni lakcímmel, bár még nem tudni, hogy adóazonosító is kell-e, vagy milyen előírások lesznek a magánszemélyekre. A készpénzest ptgszlah nyomtatványon be kell jelenteni. Ez valószínűleg maradni fog. (pld. a számlatömbös cégeknél)
Ha számlázó programja van, akkor tudnia kell a xlm feladást a navnak továbbitani a programból. Július 1-től a cégeknek már kötelező megadni az adatokat és beküldeni a nav felé xlm-ben.

1 pont pont pont

Kedves Sós Józsefné!

Köszönöm a válaszát. Az a helyzet, hogy virtuális terméket vásárol a vásárló, amit a fizetés után tud majd letölteni, tehát a lakcímére nem megy semmi, így bármit megadhat.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ