Kiadási pénztárbizonylat

Az első oldalát a könyvelőnek kell leadnom, a második a tömbben marad?

1 pont pont pont

5 válasz

Tegyük fel, hogy partnere számláz egy átutalásos számlát önnek, melyet végül készpénzben fizet ki. Ekkor ön állít ki egy kiadási pénztárbizonylatot az ügyletről. Az első példány az ügyfélé. A második az Öné, ami a számlával együtt a könyvelőhöz kerül. A harmadik marad a tömbben.

0 pont pont pont

De a kiadási bizonylat 2 példányos

0 pont pont pont

Elnézést, valószínűleg én is megbolondultam már... :D Az első példány a számlával együtt megy a könyvelőnek, ahogy írta.. :D

1 pont pont pont

5let :) Én 3 példányos átvételi elismervényt/nyugtát használtatok a vállalkozóimmal, amely két irányú pénzmozgást képes lefedni. B.13-67.
Mindig az eredeti példány a fizetőé, a második, aki kapja a pénzt és a harmadik a tömbben marad. E nyomtatványnak a használata a pénztárkezelési szabályzatban rögzített és szigorú alá kell vonni, akár a másik típust. Minden pénzzel foglalkozónak van a zsebében egy ilyen tömb, és amikor nincs más bizonylat a pénzátadás/átvételről, akkor kitöltik.

1 pont pont pont

A bevételi bizonylat 3 pldányos, itt a piros eredeti könyvelőjé,a nyugta a befizetőé, amit azért kell neki oda adni, ezzel igazolva, hogy atvettem a pénzt. A kiadási bizonylat azért 2 pldányos, mert ez csak nekem mint a pénz átvevőjének kell igazolásként használni, ezzel igazolom, hogy a penzt odaadtam. Ebből nem kap a szállító vagy a pénz átvevője. Az eredi pld a könyvelőjé. És mindkattő nyomtatványt szigoru számadásuvá kell minősíteni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ