Kapcsolt vállalkozás

Tisztelt Válaszadó!

Abban az esetben, ha van egy magánszemély, aki egy kft. többségi tulajdonosa, illetve ügyvezetője, ezenkívül van egy katás egyéni vállalkozása, akkor itt szükséges-e a kapcsolt vállalkozás bejelentése? Az egyéni vállalkozásnak egyébként nincs köze a kft.-hez. Nincs köztük fennálló szerződés, nincs számlázás, még a tevékenység is teljesen más.

Előre is köszönöm,
Balázs

0 pont pont pont

3 válasz

Nem kell csak ha
a kapcsolt vállalkozással szerződést kötött, pénzmozgás történt, részére számlát állított ki vagy attól számlát fogadott be, tehát valamilyen formában gazdasági esemény történt a kapcsolt vállalkozással

2 pont pont pont

Szerintem meg kell, mert a kft ügyvezetője fizeti a jarulékokat ott is jelezni kell, hogy hol fizetik a bér utáni legalább garantált minimumjárulkot. Az egyéni vállalkoozó elvileg erősebb, mert teljes vagyonnal felel, de ha kata-s akkor a kft-ben meg kell fizetni a garantált minimum utáni járulékot, mert a nav hiányolni fogja és bünetni is szeret.

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat. A Nav-tól is kértem segítséget ennek megállapítására. Azt a tájékoztatást adták, hogy a Kft. ügyvezető, tulajdonosa, illetve mint külön egyéni vállalkozás, kapcsolt vállalkozásnak minősül, azonban bejelentési kötelezettség csak szerződés létrejöttekor (azt követő 15 napon belül) szükséges.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ