Adószámos magánszemély

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Adószámos magánszemélyként szeretnék művészeti tevékenységet folytatni. Két esetben lenne szükségem számlaadásra: alkalmi zenei fellépések után, valamint egy önkormányzat által saját költségeimen kiadott énekeskönyv eladása során. Jelenleg egyetemi hallgató vagyok, nincs főállásom.
Az önálló tevékenységből származó jövedelmet, hogyan szükséges igazolnom? Milyen költségekre kell számítanom adószám kiváltása esetén? Megéri-e adószámot kiváltani, alkalmi és alacsony jövedelem esetén is? Könyvelőre szükségem lesz-e ilyen esetben?

Válaszát és segítségét előre is tisztelettel köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Mindenképpen érdemes egy könyvelőt vagy adótanácsadót felkeresni.
Igazolni a jövedelemet bizonylat alapján szoktunk. De lehet bemondás alapján is. Ha Ön megteszi a nyilatkozatát, hogy ennyi volt a jövedelme, a NAV-nak kell bizonyítani, hogy állítása valótlan, mert......
Az adószám kiváltása ingyenes. Webes ügysegéden - egyéni vállalkozást lehet indítani vagy ÁNYK-s bejelentéssel adószámos magánszemély lehet. Kell ügyfélkapu.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ