Mit tehetek?

Üdv. Kb. másfél éve kértem a könyvelőt, hogy jelentse be a tevékenységi körök közé a villanyszerelést. Ő azt mondta, hogy bejelentette, sőt egy nappal később felhívott, hogy most már nyugodtan adhatok ki számlát mert a bejelentés megtörtént. Most hogy a járvány ideje alatt, jogosult lennék járulék kedvezményre (nem fizetés) kértem, nézzen utána milyen papírokat kell ehhez leadni. Mint kiderült a cégem tevékenységi körében nem található a villanyszerelés. Miután beszéltem vele csak annyit mondott, hogy nem érti miért nincs ott, lehet, mégis elfelejtette beadni a papírokat. Mit tehetek, sajnos a beszélgetések telefonon zajlottak, ezért bizonyítani nem tudom a történteket. Most jogosult lennék járulékkedvezményre, de emiatt természetesen nincs lehetőségem ezt kérelmezni.

0 pont pont pont

3 válasz

Ez teljesülne?:
Tényleges főtevékenységnek az a tevékenység tekintendő, amelyből az adózónak e Rendelet hatálybalépését megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele volt, feltéve, ha ez eléri az összes bevételének 30 százalékát. Ebből következően egy vállalkozásnak egyetlen tényleges főtevékenysége lehet, ez pedig az a vállalkozási tevékenység, amelyből az adózónak a legtöbb bevétele származik. Ez a tevékenység akkor minősül a 61/2020. (III.23.) Korm. rendelet szerinti tényleges főtevékenységnek, ha az abból származó bevétel eléri az összes bevétel 30 százalékát.
Összefoglalva: egy vállalkozásnak egy tényleges főtevékenysége lehet, és kizárólag ezen tevékenységéből származó bevételének kell elérnie a 61/2020. (III.23.) Korm. rendelet szerinti arányt, azaz nincs arra lehetőség, hogy több kedvezményezett tevékenysége bevételét is figyelembe vegye a 30 százalékos arányszám eléréséhez.

2 pont pont pont

Magyarul, ha a főtevékenysége nem a villanyszerelés, akkor nincs jelentősége, hogy bejelentette-e a könyvelő a tevékenységet, mert mint fent a kollégák is írták csak a főtevékenység esetén jár a kedvezmény, és úgy ahogy a kollégak írták.

0 pont pont pont

Meg egy vélemény, szerintem a főtevékenység valtozást csak ügyvéden keresztül a cégbíróságon atvezetve lehet megtenni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ