2 orszagban munkaviszony

Tisztelt Holgyem/Uram,

Segítséget szeretném kerni a következő kérdésben. 7 évig Nagy Britanniaban éltem. Idén februárban hazaköltöztem. Odakint jelenleg is egyéni vállalkozóként folytatom tevékenységem de Magyarországról online dolgozom. Természetesen fizetem az adót és tb-t a tevékenység után. Viszont itthon Magyarorszagon szeretnek főállásban dolgozni munkavállalóként. Ezt megtehetem? Ha igen mit hova kell fizetnem és van e bejelentési kötelezettségem hatóságokhoz? Köszönettel várom segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Angéla!
természetesen megteheti , hogy munkavállalóként dolgozzon itthon . Önnek semmi teendője nincs , ha felveszik munkaviszonyba az a foglalkoztató kötelessége önt bejelenteni és az ön fizetéséből a járulékokat levonni és bevallani.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Amennyiben hazánkban, munkaviszonyban tevékenykedik akkor a Tb.-től kell A1-es igazolást kérnie a biztosítási jogviszonyának fennállásáról. Ezt pedig ki kellene küldenie a külföldi egészségbiztosítási szervhez, mert EGT államokon belül elég ha ott biztosított ahol a lakóhelye található és munkaviszonyos.

Üdvözlettel: Kornsee Gabriella

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ