idegenvezető kata mentesség

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Segítséget szeretnék kérni, illetve megerősítést, hogy jól gondolom-e.
Kisadózó egyéni vállalkozó, aki idegenvezetéssel (7990 TESZOR) foglalkozik, a jelenleg zajló koronavírus-járvány miatt, mentesül-e a kata fizetése alól?
Az olvasottak alapján csak az alkalmazottak után járó járulékkedvezményre jogosult, saját maga után (KATA), nem. Köszönöm válaszát.
Varga Mártonné Erika

0 pont pont pont

3 válasz

Tsztelt Kérdező!
A dolgok mai állása szerint a (7990 TESZOR) tevékenységet folytató egyéni vállalakozó csak alkalmazottai kapcsán jogosult járulékkedvezményre. Az egyéni járulékok kedvezménye természetesen az alkalmazottat illeti meg (= nettó jövedelmet növel).

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

2 pont pont pont

2020.03.26. Magyar Közlöny 68/2020 korm rendelet kiegészítése az összes TEÁOR és TESZOR 79-re kiterjesztette a morítóriumot. Azaz meglátásom, hogy nem kell az idegenvezetőnek fizetnie maga után a KATA-t.

0 pont pont pont

A katások között nincs TEÁOR és TESZOR 79 nekik kell fizetni a katát,az egyéni vállalkozó viszont nem fizeti a szochot+járulékot ugyanezen a teáor számmal.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ