Kft.-nél az ügyvezető fizetése hogyan változtatható, ha heti 40 órás főállása lesz munkavállalóként egy másik cégben

Tisztelt Szakértők!

Kft. alapítása előtt állunk, és a következő kérdéseim lennének:
1. A kétszemélyes kft. esetén az egyik fél az aktív, ő az ügyvezető, a másik fél a csendestárs, csak tőkét ad. Az ügyvezető be lesz jelentve 225.000 bruttó fizetésre április elejétől, de májustól főállása lesz egy másik cégnél, bejelentve, mint munkavállaló (heti 40 óra). Hogyan módosítható az ügyvezetői fizetése, levehető-e 0-ra (vagy mire módosítható?), úgy, hogy formalom megy a cégen, mert önműködő már, számlázást kivéve.
2. Alanyi ÁFA mentesen szeretnénk indulni, tehát már az alapításkor ez a cél. 3. országból importálunk be terméket és értékesítünk Magyarországon, megoldható az ÁFA mentesség ez esetben is az évi 12 millió határig vagy ilyen importtevékenység esetén más a szabály?
Segítségüket köszönöm!
Üdvözlettel,
Zsuli
Segítségüket előre köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Zsuli!
A felvetett problémakat egy könyvelő részletesen el fogja tudni mondani. Könyvelőre úgy is szüksége lesz. Kerem keressen fel egy könyvelőt, mert kettós könyvvitelü cégeknél, bérszámfejtés es importnál csak szakmabeli fog tudni segíteni a konkrét ismeret szükséges.

1 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

Egyetéretek kolléganőm álláspontjával. Célszerű ezeket a kérdéseket átbeszélnie még az alapítást megelőzően a választott könyvelőjével. Egy kevésbé szerencsésen megszövegezett társasági szerződés korlátozhatja a lehetőségeit, illetve anyagi következményekkel járhat.

Összetett a helyzet, konkrét tények elemzését igényli, túlmutat ennek az önkéntes fórumnak a keretein.

Üdvözlettel,
Kulcsár Erzsébet

1 pont pont pont

Tisztelt Szakértők! Rendben, köszönöm szíves visszajelzésüket! Üdvözlettel, Zsuli

0 pont pont pont

Ügyvezető ha munkaviszonyabn van legalább a minbért meg kell kapnia a heti 40 órában az nem számit ha máshol van munkaviszony de lehet csökkenteni kell heti pár órára az ügyvezetés idejét igy bejelenteni munkaviszonyvban nem lehet 0ft dolgozni.
Alanyi mentes nem járhat el áfa menteskén termék importnál meg kell fizetni az áfát levonni nem lehet.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ