Adószámos magányszemély év közben váltás

Kedves Könyvelők!
Az alábbi kérdésem lenne. Van egy alkalmazotti főállású munkaviszonyom, mellette néha egyszerűsített foglalkoztatással vagyok egy cégnél, adómentes határon belül.
Van egy ingatlanom, amit kiadok, eddig adószám nélkül,bizonylattal, adózva.Az új bérlő egy támogatás miatt szeretne számlát kapni tőlem áprilistól. Év közben gond nélkül át lehet állni bizonylatról számlára? 2021-ben azért egy bevallást kell benyújtanom a teljes 2020 évre?
Azért lenne fontos tudnom, mert a két bérlő között volt egy nagyobb felújítás és annak a számláját ugye már megkaptuk, de az egész éves bevételnél is több, így fontos lenne, hogy el tudom e számolni a számlás időszakra is.
Munkaadómnál be kell jelentenem hogy adószámos magánszemély lettem?
Köszönöm a segítséget előre is.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Magánszemélyként is állíthat ki a bérlő számára számviteli bizonylatot, ami a hatályos törvények szerint a számlával egy tekintet alá eső bizonylat, ezért nem kell adószámos magánszeméllyé válnia.
Ha ezzel kapcsolatban Önnek, vagy a leendő bérlőjének kérdése lenne, akkor szívesen állok rendelkezésére az elérhetőségeimen.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Kedves Eti!

Köszönöm a választ, sajnos egy munkaügyi központ által adott támogatás teljesen egyértelműen leírja hogy csak adószámos magánszemélytől kiállított számlát fogad el, ezért kell a váltás.
Ön szerint nem gond az év közben váltás? Elszámolhatom költségként a március eleji számlámat?
Köszönöm a segítségét előre is.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
A márciusi számlát ott számolhatja el, ahol a márciusi bevételt kapja a bérleti díjból.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ