Költségtérítés munkába járás esetére

Tisztelt Könyvelők! Segítségüket szeretném kérni az alábbi helyzetre vonatkozóan:y egy gépkocsivezető alkalmazott azzal a kéréssel állt elő, hogy a munkába járásához a cég fizessen utazási hozzájárulást, mivel a lakhelye és a munkavégzés helye különböző helyen van: egymástól 25 km-re. A munkába jutást személygépkocsival kívánja megoldani. A kérdés az, hogy jár-e neki a gépkocsihasználat után térítés, illetve, ha 3 fő munkavállaló összefog és egyikük gépjárművével oldják meg a bejárást, akkor is jár mind a hármójuknak a költségtérítés vagy csak egyvalakinek? Előre is köszönöm az információjukat!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Amennyiben a lakóhely és munkahely között a közlekedés máshogyan nem megoldható pl. nincs a települések között tömegközlekedés akkor kilométerenként 15 Ft adható költségtérítésként, amely adómentes, de ezt bizonylatolni kell, a könyvelője fogja tudni milyen bizonylatot kell ehhez kiállítani és vezetni.
Az a személy jogosult költségtérítésre, aki a gépjármű üzembentartója, ennek hiányában tulajdonosa.
Mart L.

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ