Adószámos magánszemély vagy egyéni vállalkozás?

Kedves könyvelők!

A segítségüket szeretném kérni. Nagyon szeretek horgolni, és szeretném valamilyen módon ezeket a horgolt dolgokat (kulcstartók, kis méretű játékok stb.) eladni. A kérdésem az lenne, hogy melyik érne meg jobban nekem? Az adószámos magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként? Mivel valószínűleg nem lenne több 100.000-es a bevetélem, ezert úgy gondoltam, hogy magánszemélyként érdemesebb lehetne elkezdenem, és ha mégis kiforrná magát, akkor tudnék váltani egyéni vállalkozásra. Viszont nem tudom, hogy a horgolást mint tevékenységet lehetne-e végezni adószámos magánszemélyként?
Illetve hogy ezeket árulhatnám-e pl. egy facebook oldalon vagy bármilyen ilyen jellegű internetes platformon pl. meska, etsy stb.? Vagy ezeket csak személyesen tudnám eladni pl. vásárokban? Ez hogyan működik?

Mar több fórumon olvastam erről, de sehol nem tudnak olyan választ adni, ami pontos lenne, sőt egy könyvelő is mar félre informált ez ügyben.


Válaszukat előre is köszönöm.
Anikó

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!

Nyugodtan végezhető egyéni vállalkozóként. nekem is volt ilyen ügyfelem, aki online árulta a termékeit! :)

0 pont pont pont

Kedves Anikó!
Végezheti adószámos magánszemélyként. Árulhatja is személyesen az interneten, vagy vásárokban. De eladhatja kereskedőnek is, aki majd ezt tovább árulja.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ