KATA - szabad felhasználású hitel

Tisztelt könyvelők!
Az elmúlt 2 hónapban nem várt kiadásokat sodort elém az élet több millió forint értékben, amiket szerencsére a megtakarításaimból tudtam is fedezni.
Most viszont élni szeretnék egy lehetőséggel, amihez bizony erre a pénzösszegre lenne szükségem!
Azért most bevillant az a mondat, hogy mindenre szuper a KATA, kivéve ha hitelt szeretnél igényelni!
Kérdés az, hogy tudnak-e friss tapasztalatot mondani arról, hogy melyik bank áll szóba KATA vállalkozóval?
Indoklás nélkül visszautasítást kaptam!
Köszönettel várok bárkitől erről információt, tapasztalatot!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Judit!
Ezt minden bank saját maga dönti el. Ez nem könyvelői kérdés, csak Ön tudja egyesével megkeresni a bankokat, vagy hitelközvetítőt tud felkeresni, aki ebben segít. KATA-s és KATA-s között nagy a különbség, mert van akinek 12 millió az éves bevétele, neki szívesen adnak kölcsön a bankok, akinek meg csak 2 millió, annak nem. Tehát függ a jövedelemigazolástól, amit a NAV ad ki az előző évi bevételről a KATA-ban.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Köszönöm válaszát! Igen próbáltam több banknál az árbevételem magas. Tudom, hogy egyedi elbírálás van de falakat húztak a bankok, Önök sok ügyféllel rendelkeznek azért merészkedtem tapasztalatot kérni ezen a fórumon.

0 pont pont pont

Kedves Judit!

Ez általános tapasztalat hogy a kata bevételének 60%-a számít jövedelemnek a bankok szempontjából, kötelezően kell egy lezárt év és megnézik, hogy a tevékenységi kör mennyire jövedelmező.
Nem lehetetlen a hitel csak szigorúbban veszik a hitelbírálatot.

0 pont pont pont

Kedves Judit!
Hosszabb beszélgetést igényelne az ügy. Keressen meg közvetlenül és a konkrét tények birtokában meglátjuk mit tudunk tenni, milyen lehetőségei vannak.
Üdvözlettel
Fekete Erzsébet

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ