Kata vállalkozás mellett német részmunkaidős állás

Üdv, jelenleg Magyarországon van katás vállalkozásom, ezáltal magyar egészségbiztosításom. Több egészségügyi probléma és azok gyógyszeres kezelése miatt szeretném, ha ez meg is maradna. Ilyen feltételekkel vállalhatok Németországban kb. heti 20 órás részmunkaidős állást? Tudom, hogy egyszerre egy országban lehet egészségbiztosítást fizetni, és ismereteim szerint csak az ún. Minijob (maximum 450 euro) esetében nem kell járulékokat fizetni. Előre is köszönöm a választ!

0 pont pont pont

1 válasz

Üdv. A nemzetközi egyezmények szabályai elsőbbséget élveznek a hazai belső joggal szemben, ezért a biztosítási kötelezettség elbírálása az egyezmények alapján történik.
Ha egy magánszemély az egyik tagállam területén vállalkozóként végez tevékenységet és egy másik tagállam területén pedig munkavállalóként tevékenykedik, akkor a munkavégzés szerinti tagállamban lesz biztosított a főszabály szerint.
Aki több tagállamban is végez munkát vagy vállalkozó, akkor a biztosítási kötelezettség fennállását az A 1 jelű nyomtatvánnyal tudja igazolni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ