Kata bejelentése a 20T101E nyomtatványon, hiba a dátummal

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, soha nem volt még ezzel problémám. Egyéni vállalkozót szeretnék kata alá bejelenteni 03.01-el, de a 20T101E nyomtatvány hibajelzést ad. 14-es pontban beikszelem a bejelentkezést, majd beírom kötelezően a TAJ számot. Piros hibával kiírja, hogy a változás időpontját kötelező megadni, ha beírom a TAJ számot. Beírom a 2020.03.01-es dátumot, akkor az a hiba, hogy nem dátumozhatok előre, ha a mai dátumot írom, akkor azt, ha beikszelem a bejelentkezést, akkor nem tölthetek ki dátumot.
Tud valaki segíteni, mi lehet a baj? Küldjem be hibásan?
Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

8 válasz

Szia!
Már működő egyéni vállalkozást KATA alá csak úgy lehet bejelenteni, hogy a következő hónap első napjától legyen KATA-s, sajnos, ha tegnap nem sikerült benyújtani, akkor ez jogvesztő hatályú, így már csak áprilistól lehet bejelenteni. (Ilyen esetben, ahogy jártál, a legjobb hibásan beküldeni, mert, akkor időben bent van, csak hibás, és majd küldik, hogy hogyan javítsd.)
Az A02 lapon a 15. pontban x-elni kell, hogy bejelentkezem kisadózó...., kitölteni a TAJ-t, jelezni, hogy főállású-e.
Szép napot: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Szia !
Nagyon szépen köszönöm a válaszod ! Igen a 19T101E -n így volt gond nélkül . Szerintem a Nav is látja majd, hogy hibás a nyomtatvány. Beküldtem úgy , hogy dátum nélkül, ezért van 1 hiba és e-papíron is írtam, hogy nehogy jogvesztő legyen.
Köszönöm , Szép napot !
Üdv.:
Móni

0 pont pont pont

Kedves Móni!
Ha van máskor is kérdésed, akkor nyugodtan hívj, vagy írj, szívesen segítek, amiben tudok. Telefon: 30/4206734, email: topcount.kft@gmail.hu, délelőttönként dolgozom, de email délután is nézek. Kollégák tartsunk össze.
Szép napot: Filusné Eti

1 pont pont pont

Kedves Eti !
Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy ! Én is szívesen segítek bármiben, ha megbeszélnél valamit, amiben nem vagy biztos. Telefonom: +362037734215, e-mail: kiskuti21@gmail.com .
Köszönöm még egyszer. Szép napot !
Üdv.:
Móni

0 pont pont pont

Kedves Kiskuti Gáborné!
Érdeklődni szeretnék, hogy jött e valami visszajelzés a NAV-tól, mert ugyanezzel a problémával állok szemben, még jó, hogy az én ügyfelem, csak 04. hótól lenne KATÁS.
Köszönöm előre is a választ.
Üdv.:
Kristófné Gonda Zsuzsanna

0 pont pont pont

Kedves Zsuzsanna !
A 14. pontban beikszeltem a bejelentkezést , beírtam a Taj számot és a főálláshoz beírtam az 1-t, úgy ahogy a 19T101E nyomtatványon tavaly. Így csak 1 hibát írt ki és hibásan beküldtem. E-papíron is írtam, hogy hibás a nyomtatvány és szeretnék bejelentkezni. Kedden felhívott egy hölgy a NAV-tól és kérdőre vont az e-papír miatt. Mondta, hogy, ha gond van akkor a megadott telefonszámon úgyis felhívnak, de nézzem meg a törzset , hogy az ügyfél már Kata-s. Nem baj nekem így volt biztos.
Üdvözlettel:
Kiskutiné Móni

0 pont pont pont

Kedves Móni!
Köszi a választ, szerencsémre tudok várni pár napot, hátha javítják a nyomtatványt, ha nem én is beküldöm hibásan. Azért szerintem jó, hogy megy jelzés nekik, hogy rossz a nyomtatvány. Nekem még idén januárban is sikerült hiba nélkül beküldeni, de a 2020.02.20-ai frissítéskor valami galiba történhetett.
Üdv.:
Zsuzsa

0 pont pont pont

Kedves Segítők! Az lenne a kérdésem, ha a 21T101e nyomtatványon szeretném magam KATÁ-ba átjelenteni (alanyi adómentes, másodállás, normál adózás ú voltam) márvcius 1-től. Akkor csak a 14-es ponton kell x-elnem, hogy kisadózó leszek, és a tb számom megadni. A nyomtatványban az adataimon kívül ki kell mást töltenem, ha más nem változott? Tehát maradok másodállásban és alanyi adómentes továbbra is, csak KATÁ-ban. Köszönettel: Bernadett

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ