Családi adókedvezmény

Kedves Szakértők!
2018 Novemberében àllapotos lettem, a kisfiam 2019 Augusztusában született meg. Ha jól tudom akkor a magzat betöltött 91.-napjàtól tudom igényelni az adókedvezmènyt. Most Januárban leadtam a munkahelyemre a 2020-as adóelőleg nyilatkozatot ami gondolom az idei évre szól de mivel egy összegben kértem így majd jövőre fogjàk kiutalni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tavaly nem igényeltem meg így a tavalyi évre visszamenőleg hogyan tudom megigènyelni? Milyen nyomtatvànyt kell hozzá kitöltenem? Köszönöm a segítségét!

1 pont pont pont

4 válasz

Kedves Ildikó!
A 19SZJA bevallásban kérheti a NAV-tól, hogy utalják ezt vissza Önnek, ezen kell beadnia az adóbevallását, melyet az elektronikus szja felületen tud kitölteni, vagy ügyfélkapus bejelentkezéssel, így azonnal be is tudja küldeni, vagy pedig a felületen kitöltve, majd a NAV-hoz bejuttatva (személyesen, vagy postán).
https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Kedves Ildikó!
Amennyiben 2020-ban nem lesz adóköteles jövedelme, nem fizet SZJA-t nem tudja visszaigényelni az adókedvezményt.

0 pont pont pont

Kedves Váradi Èva! A munkahelyemről mentem el szülni, táppènzen voltam veszèlyeztetett terhesként. Csedet kaptam illetve már Gyedet a hónaptól, ha jól tudom abból vonjàk az adót.

0 pont pont pont

2020.01.31 -ig a munkáltatótól, illetve a OEP-től meg kellett kapja az igazolást. Az igazolás alapján pontosan megállapítható a levont adó mértéke. A bevallás tervezetet kell kiegészíteni az igényével az egy összegű igényléssel. Az igazolás alapján nem kell megvárni a tervezetet, mert kiszámolható , ha gondolja keressen privátba.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ