TEAOR8 211

Szép napot mindenkinek!

Szeretném kérdezni, hogy a TEAOR Összetett Adminisztratív szolgáltatás ÁFA kör alá tartozik e? ha igen mennyi az ÁFA? illetve én KATÁS vállalkozó vagyok Nyugdíjas, de tevékenységem hitel és biztosítás közvetítés ami alanyi adómentes. Akkor, hogyan töltsem ki a számlát illetve mennyi az a határ amíg még nem kell ÁFÁt fizetnem?
Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves kérdező. Nem ez fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatásra vonatkozik. A biztosítas a 6511 és 6512 teáor számhoz tartozik.

1 pont pont pont

Nem a teaor mondja meg, hogy valaki áfa körös vagy sem. Évi 12 mft-ig áfa mentesen lehet a tevékenységeket végezni, de vállalkozás indításakor kell bejelölni, ha valaki alanyi mentes akar lenni és mindaddig az lesz amig a 12 mft-ot nem éri el. Felette lévő ósszeg után automatikusan áfa körbe fog tartozni.
Javaslom, hogy keressen fel egy könyvelőt, aki az inditásban is tud segítséget adni, mert ez egy olyan szakma aminél sokféle buktató lehetséges.

0 pont pont pont

Kedves József!
A hitel és biztosítás közvetítés tárgyi adómentes tevékenység, tehát ha a bevétele meghaladja a 12 millió forintot, akkor is áfa nélküli számlát kell kiállítania, csak akkor a számlára nem azt írja, hogy alanyi adómentes, hanem azt hogy tárgyi adómentes.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ