Kitelepülés alkoholos italokkal

Sziasztok!

A kérdés a következő:
Szeretnék kitelepülni mobil koktélbár-pulttal rendezvényekre, falunapokra stb. Alkoholos és alkoholmentes koktélok helyszíni készítése, közvetlen értékesítése. Katás vállalkozási formán gondolkodom. Sajnos helyhez kötött üzlet nem lenne, csak raktárhelyiség (telephely). Sajnos a NAV, a kormányhivatal és az önkormányzat folyton egymáshoz irányítgat vissza. A 561004 Egyéb üzlethez nem kötött vendéglátást nézegettem, ami talán megfelelhet.
Kérdések:
1. Kell-e ehhez szakképesítés, elég a bármixer tanfolyam, ami papírt ad? OKJ erre a területre nem is létezik? Nem találtam konkrétumot, csak hogy a kávé, ásványvíz, üdítő értékesítéshez nem kell semmi.
2. Valóban nem kell fix üzlethelyiség, és csak annyi lenne, hogy mindig az adott település jegyzője, hatósága felé kell bejelentést tennem mielőtt megyek?
3. Ha megtörténik a vállalkozás megalapítása, és mondjuk a fent említett 561004 Egyéb üzlethez nem kötött vendéglátás címén megfelelő, mik a következő lépések? A telephelynek szánt település jegyzője? A NAV-nál kell még külön utánajárás?
4. Egyéb hasznos tanács? Tudnivaló?
Előre is köszönöm a segítséget!


0 pont pont pont

2 válasz

Az összes kérdése a szakmához, azaz a vendéglátáshoz kapcsolódik. És így a válaszok is azért maradnak el, mert aki már a könyvelőhöz fordul, annak a szakmával, saját szakmájával a kérdéseket letisztázta a társhatóságokkal.
A KSH megmondja a TEÁROR számot. Azalapján a Kamarák megmondják, hogy milyen végzettség kell a tevékenység folytatásához. Utána az ÁNTSZ megmondja, hogy milyen technikai feltétel kell a tevékenység végzéséhez. Majd ha már minden oké, mehet a könyvelőnek a kérdés. Kb. Kata vagy nem kata ?

0 pont pont pont

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ha megvannak az engedélyek, akkor feltétlenül keressen fel egy könyvelőt. Sőt a tevékenységhez általánosságban lénztárgép is szükséges lehet. Nébih engedély is kell.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ