Nemzeti eszközkezeletőtől visszavásárlás után kell e adózni?

2002-ben vásároltuk az ingatlant a bedőlt hitel miatt az eszközkezelőhöz került. Jelenleg visszavásárlási jogunk van részletfizetéssel viszont szeretném eladni az ingatlant úgy, hogy az eszközkezelőnek kifizettem a teljes tartozást, ami kevesebb mint amennyiért eladom az ingatlant. Kérdésem, hogy ezután kell-e adózni? Vagy nem tudom, hogyha 5 évet várnék a visszavásárlás után és csak azután adnám el, akkor nem kell adózni? A fő kérdés az, hogy a 2002-es tulajdonjogszerzést vagy az eszközkezelőtől visszavásárlási időpontot kell figyelembe venni az adózáskor? Előre is köszönöm a válaszát!

1 pont pont pont

2 válasz

Javaslom a papirjaival egy adószakértő felkeresését, mert csak annak birtokában lehet konkrét javaslatokat tenni a hogyantovábbról.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen a jó tanácsot. Voltunk bent az APEH nél hogy beadjunk egy kérvényt az adó mértéke csökkentése vagy akár eltőrlése végett azt a választ kaptuk hogy az idén nem aktuális. Mivel csak jővőre válik adókötelessé illetve adótartozássá. Így csak jővőre van módúnk bármilyen kérvényt benyújtani. Mindenképpen szeretnék egy hozzáértő személy segítségét kérni a kérvény megfelelő megfogalmazásához. Köszönettel Orosz Csaba!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ