Szülési szabadságon lévő bérszámfejtésének díja

Kedves Könyvelő!

Az lenne a kérdésem, hogy mi a szokás szülési szabadságon lévő alkalmazott esetében a bérszámfejtés könyvelő által való kiszámlázásának? Aki szülési szabadságon van, annak nem kell bérszámfejtés, akkor miért számlázza ki ennek a díját a könyvelő, mondjuk 3 éven át? Ez jogos?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
Sajnos kell bérszámfejtés, csak nullás adattartalommal. Kérdés, hogy Ön egyéni vállalkozó-e vagy társas vállalkozás tagja. Egyéni vállalkozás esetén lehet beadni szüneteltetést, míg társas vállalkozás tagjaként csak a biztosítási jogviszonya szünetel, az alapjogviszonya nem. Tekintettel arra, hogy a könyvelő dolgozik vele, valamint a TB felé is tartja a kapcsolatot, így úgy gondolom, hogy jogos a kérdés inkább úgy célszerű, hogy mennyiért!
Üdvözlettel:
Mart László

3 pont pont pont

Kedves Bence!
Csatlakozom Mart László kollégámhoz. Attól, hogy a gyermekkel otthon levő nem vesz fel bért, még minden hónapban számfejteni kell a 0-t, be kell vallani a NAV felé, be kell jelenteni, hogy mettől meddig CSED, GYod, GYES, GYET vagy akármi más van, sőt ha hónap közben változik az állapot, akkor külön külön jelenteni kell. Sőt a változásokat az Államkincstár felé is jelenteni kell, igényelni kell, különben az Anyuka nem fogja kapni a megfelelő ellátást.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Véleményem szerint ez megegyezés kérdése is lehet a könyvelő és megbízója között. Igaz kell dolgozni vele, de közel sem annyit mint egyéb esetekben.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ