Eltiltott tag

5 évre a Cégbíróság eltiltott az alábbi tevékenységektől: Gazdasági társaság kizárólagos, vagy többségi befolyást biztosító részesedéssel rendelkező tagjává, valamint közkereseti társaság, egyéni cég tagjává és betéti társaság beltagjává váljon, valamint cég vezető tisztségviselője, cégvezetője, felügyelőbizottsági tagja legyen. Most végzek egy tanfolyamot, (műkörömépítő) sikeres befejezés után ezt a szakmát szeretném végezni, amihez szükségem lesz valamilyen vállalkozási formára. Sós Józsefné könyvelőnek is nagyon köszönöm a válaszát, ő azt mondta, hogy egyéni vállalkozó lehetek. Nagyon köszönöm, ha kaphatnék még megerősítő választ ez ügyben.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Meg kéne nézni, a bírósági ítéletet. Én úgy gondolom, ha részletesen megnézzük, hogy egyéni vállalkozó milyen feltételekkel lehet valaki, nem álljon eltiltás alatt vállalkozói tevékenységtől, akkor nem lehet. Természetesen ezen kérdés megválaszolása inkább jogászi feladat viszont mint könyvelői.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ