Eltiltott tag

Lehetek-e KATÁ-s, ha 5 évre a cégbíróság eltiltott egyéni cég tagságától? A KATA egyéni cég?

1 pont pont pont

3 válasz

Tisztelt Erika!
A KATA (kisadózók tételes adója) egy adózási forma. A KATA adózást választhatja egyéni vállalkozó, egyéni cég, kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, kizárólag magánszemély taggal rendelkező közkereseti társaság, ügyvédi iroda.
Azt kell megvizsgálni, hogy Önt mitől tiltották el pontosan. Konkrét tevékenységtől? Cég alapításától? Üzletszerű gazdasági tevékenységtől? A cégbíróság határozatából pontosan kiderül.
Üdvözlettel
Felgyői Könyvelőiroda

3 pont pont pont

Köszönöm szépen, akkor pontosan leírom mi állt a végzésben: Gazdasági társaság kizárólagos, vagy többségi befolyást biztosító részesedéssel rendelkező tagjává, valamint közkereseti társaság, egyéni cég tagjává és betéti társaság beltagjává váljon, valamint cég vezető tisztségviselője, cégvezetője, felügyelőbizottsági tagja legyen. Köszönöm a segítséget előre is.

1 pont pont pont

Ez jogkérdés, ebben jogász jogosult nyilatkozni úgy gondolom. Az egyéni vállalkozást ugyanis a könyvelő könyveli, de nem ő alapítja. "Jogi értelemben, mert ez sajnos még nem megoldott a webes ügysegéd miatt" Így valójában mi csináljuk az ügyfél neve alatt. Ott viszont jelölni kell, hogy valaki vállalkozási tevékenységtől eltiltás hatálya alatt nem áll. Való tény, hogy taxatív felsorol nincs az ítéletben, ahogy Ön elmondja, hogy az egyéni vállalkozásra, de én úgy értelmezem, hogy nem végezheti. Legjobb lenne a védelmet ellátó ügyvédjét megkérdeznie erről, vagy egy jogi fórumon feltenni a kérdést.
Üdvözlettel:
Mart László

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ