Egyéni vállalkozás indítása magyarországi állandó lakcím nélkül

Tisztelt Szakértők!
Szlovák állampolgárként és szlovákiai lakhellyel szeretnék egyéni vállalkozást indítani (KATA) Magyarországon, ezt meg is próbáltam ügyfélkapun keresztül, viszont a végén hibát dobott, mert az állandó lakcímem nem magyarországi. A vállalkozás székhelye Budapest, székhelyszolgáltatón keresztül. Szükséges magyar lakcím is? Ha jól értelmeztem az erről szóló törvényeket, akkor ez nem feltétel, mégsem engedi létrehozni. Mi ilyenkor a teendő?
Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

9 válasz

Kedves Patrik!
Próbálkozzon azzal, hogy általánosságban indítja meg az egyéni vállalkozást, és változásbejelentőn jelentse be a KATA-t január 31-ig február 1-től. A KATA egyéni vállalkozás indításánál sokszor szigorúbb az elbírálás. A székhelyszolgáltató címét meg kell adni levelezési címnek, mint elérhetőséget.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Kedves Filus Jánosné Eti!
Megpróbáltam KATA nélkül indítani, de ugyanazt a hibát kaptam:
Megadott személyazonosító adatai nem találhatóak meg a Személyi és Lakcím nyilvántartásban, kérjük adategyeztetésre fáradjon be valamely okmányirodába. (H603)

Üdvözlettel, Horváth Patrik

0 pont pont pont

Kedves Patrik!
Akkor pedig ideiglenes címre be kell jelentkeznie egy magyarországi címre, a vállalkozás íme pedig a székhelyszolgáltató. Vagy kézbesítési megbízottal kell rendelkeznie, aki Ön helyett hivatalosan át tudja venni az iratokat (ez nem egyenlő a székhelyszolgáltatóval).
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Kedves Filus Jánosné Eti!
Köszönöm a válaszát, megpróbálkozom kézbesítési megbízottal. Közben észrevettem, hogy mióta megszűnt a munkaviszonyom, érvénytelen lett a TAJ számom (január 14.). Ez okozhat problémát?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Horváth Patrik

0 pont pont pont

Kedves Patrik! Ha nem törölték, akkor nem jelent problémát.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Kedves Patrik
A webes ügysegéd átmegy sok állami informatikai rendszeren, mivel nincs magyar állampolgársága és ezek a rendszerek nehezen adnak át adatokat, felételezhetően ez lehet a hiba. Az országos személyi adat és lakcímnyilvántartásaban szerepelnie kell. A székhely lehet más tulajdonában is, azonban használati joggal rendelkeznie kell, mert ez a Kormányhivatal, nem a NAV ellenőrizheti.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Kedves László,
Van bármi más módja, hogy bekerüljek a személyi adat és lakcímnyilvántartásaba azon kívül, hogy magyarországi állandó lakcímem van? Már körbejártam Budapest minden hivatalát és sehol nem tudtak segíteni. Volt aki azt tanácsolta, hogy szerezzek letelepedési vagy tartózkodási engedélyt, azonban ahhoz is szükséges egy lakcím. Kézbesítési megbízottat nem lehet megjelölni a webes ügysegédben, a legjobb tudomásom szerint pedig csakis a webes felületen lehet EV-t indítani. Próbáltam albérletet is keresni, de nem sikerült olyat találnom ahová bejelenthetem az állandó lakcímem. A székhelyem székhelyszolgáltatónál lenne. Tanácstalan vagyok.

0 pont pont pont

Kedves Patrik!
A kérdésében megadta a választ, hogy miért bukik el a webes ügysegéden. Igen kell a letelepedési engedély. 2009. évi CXV. tv. 3. § (1)-bek b) pont.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Felháborító, hogy nem tudnak olyan emberek itt dolgozni, adót fizetni, akik nem alamizsnát, hanem lehetőséget akarnak. Miért nem lehet valakinek a hatósági iratai pdf fájlban a laptopján, és miért nem fogadhatja az ügyfeleit mondjuk a székesfehérvári-budapesti vonaton. Miért kell bohócot csinálni egy olyan emberből, aki itt akar adót fizetni? Ideje lenne a többszáz kilométeres magyar jogszabálygyűjteményt 4 méteresre leredukálni. Túl kevesen és túl jól élnek abból hogy sokakat és túlságosan megvágnak azért, amit túl sokan és túl kevéssé élveznek. Egész iparág települt a gargantuai magyar jogrendszerre, amit liliputi emberek alkottak hihetetlen korlátolsággal. Túl sokan és túlságosan kevéssé élvezik azt, amit túl kevesen és túlságosan kevéssé sem élveznek. Ideje Magyarországon átlépni végre a túlságosan hosszúra nyúlt tizenkilencedik századból a huszanegyedikbe, hiszen már huszonegy éve becsengettek!
Túl sokan dolgoznak azért, hogy akik egyáltalán dolgozni szeretnének egyáltalán elkezdhessenek dolgozni. Ugye vágja mindenki?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ