Magánszemélyek egymás közti utalása

Kedves Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy ha barátnőmnek, akivel nem vagyunk házasok, és még egy címen sem lakunk, de rendszeresen utalok havi 30-40 ezer forintot, gond lehet a NAV felé, hiszen olyan, mintha lenne neki egy állandó bevétele tőlem. Mindketten magánszemélyek vagyunk.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

Semmi akadálya a tranzakcióknak, hiszen az adózott jövedelméből utal összegeket a barátnőjének. Ez eddig sem volt tilos és nem járt semmilyen következménnyel!

V.András :)

1 pont pont pont

Kedves György!
Ezeket az utalásokat a NAV csak egy esetleges vizsgálat esetén bírósági határozatra vizsgálja, egyébként nem. Az átutalás közleményébe be kellene írni valami személyeset, pl. élelmiszer vásárlásra, vagy bevásárlásra, ami bizonyítja, hogy Ön miért ad pénz.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Kedves V. András és Filus Jánosné Eti!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Kaptam olyan tájékoztatást, hogyha ez átlépi az évi 600.000 forintot akkor viszont már adóköteles, és akkor már bejelentési kötelezettség lép fel. Akkor ha jól értem amíg ez alatt van semmi köze a NAV-nak ehhez?

0 pont pont pont

Kedves György!
A 600 ezer forint arra vonatkozik, ha Ön ajándékba adja. De, ha azért, hogy bevásároljanak Önnek az átutalt pénzből, akkor ugye az nem ajándék.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ