Képesítéshez között tevékenység

Ha egy bt-ben egyik tag sem rendelkezik a a tevékenység folytatásához szükséges képesítéssel, azt tudom, hogy az is elég, ha egy alkalmazottjának megvan a végzettsége, vagy pl. vállalkozási szerződés keretében végzi a tényleges tevékenységet valaki, akinek megvan a végzettsége.

A kérdésem az, hogy ez lehet-e külföldi személy/cég? Beszéljünk pl. görög-kínai fordításról. A szakfordítás ugye képesítéshez kötött tevékenység, viszont Magyarországon nincs olyan személy, aki görög-kínai szakfordítói végzettséggel rendelkezne.

Vagy pedig az az egyetlen lehetőség, hogy alkalmazunk, akár részmunkaidőben - a példánknál maradva - egy angol-magyar szakfordítót és onnantól kezdve senki nem nézi, hogy milyen nyelvekről/nyelvekre történt a tényleges fordítás?

0 pont pont pont

1 válasz

Megbízással lehet külföldi magánszemélyt/társaságot is a feladattal megbízni. Szoktam mondani : addíg nincs baj, amíg nincs baj :) Joga van az ellenőrzésnek kérni a képesítés igazolását. Hogy kéri e, vagy sem, az majd akkor derül ki, amikor ellenőriz. Én a megbízási szerződés mellé betenném a képesítés meglétének az igazolását. Akkor tuti nem fogja kérni, hiszen ott van :)

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ