Őstermelőt kell-e jelenteni a 08-ason, amennyiben nincs adófizetési kötelezettsége?

Őstermelőtől vásárolt a cég terményt, azonban szja fizetési kötelezettsége nincs, kell-e jelentenem a 08-as bevallásban? Ha igen akkor azokat a hónapokat külön-külön önellenőrzéssel, vagy pedig egy önellenőrzésben, mondjuk 12. havi bevallást önellenőrizve?

0 pont pont pont

3 válasz

A kérdés nekem nem tiszta. A kérdés, hogy mint cég kell e jelenteni, vagy mint őstermelőnek a 08-ason ?

0 pont pont pont

Szeretném pontosítani a kérdésem. A cégünk 2019. évben őstermelőktől vásárolt terményt. Szja előleg levonási kötelezettségünk a kifizetett összegből nem volt. Kell-e jelentenem, mint (cég) kifizető a 08-as bevallás M lapjának a 399. sorában? Amennyiben van jelentési kötelezettségem, és mivel a kifizetés különböző hónapokban történt, akkor azokat a hónapokat külön-külön önellenőrzéssel, vagy pedig egy önellenőrzésben megtehetem, mondjuk 12. havi bevallást önellenőrizve? A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.

0 pont pont pont

Igen, kell módosítani , minden időszakban, a beadott bevallást. Ha az adóbevallás eredetileg helyes volt, azaz csak a adatot kell módosítani, áfát nem érint a bejelntés, akkor helyesbítéssel adom be, a módosító bevallást.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ