Súlyos fogyatékossági orvosi igazolás

Tisztelt Cím!

2012 óta fennálló betegségemre kapom a súlyos fogyatékosság után járó adókedvezményt.
Minden évben kaptam igazolást a szakorvosomtól.
Tavalyi évben egy olyan igazolást kaptam, amin az áll, hogy a súlyos fogyatékosság véglegesen fennáll. Ha ilyen igazolással rendelkezem, akkor idén már nem kell igazolást kérnem? Már soha nem kell ilyen igazolás? Ez az igazolás egy esetleges ellenőrzésnél a NAV-nak elég?
Válaszát előre is köszönöm.
Köszönettel: Károly

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Károly!
Ha az igazolás szerint a betegség végleges, akkor erről nem kell újabb igazolást kérnie, azt úgy jelenti be az orvos a NAV-nak, hogy végleges, nincs lejárati iső.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Tisztelt Filus Jánosné Eti!

Köszönöm gyors válaszát. Lenne még egy kérdésem.
A szakorvos jelenti le a NAV-nak az állapotot minden éven, akkor is ha az állapot ideiglenes, meg akkor is ha végleges? Vagy csak a végleges állapotot jelenti le az orvos? Én úgy tudtam, hogy az orvos csak igazolást ad, de nem jelenti be az állapotot a NAV-nak.
Köszönettel: Károly

0 pont pont pont

Kedves Károly!
Amelyik orvos (szakorvos vagy háziorvos) kiállítja a jogszabályok szerinti igazolást, az jelenti le a NAV-nak. Ez törvény szerint kötelességük. Ha minden évben kiállítja, akkor minden évben, ha végleges, akkor azt jelenti be, hogy a kiállított igazolás végleges. Ez már több mint 20 éve így van.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ