Nagykövetségnek való számlázás

Alanyi mentes KATA-s egyéni vállalkozó számlázna grafikus szolgáltatást EU-n belüli magyar nagykövetségre. Kérdésem a számlán milyen áfa kulcs szerepeljen? EU vagy alanyi mentes? Szerintem az előbbi. Ugye kell áfa bevallás is? Ha igen, hol szerepeljen be? Ugye közösségi adószámot is kell igényelni? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

1 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

Mindnképpen EU-s szolgáltatás, igy EU-s számlát kell kiállítani és az adatszolgáltatásban is kell szerepeltetni.
:)

1 pont pont pont

Értelemszerűen, ha EU-s a számla, akkor kell az EU-s adószám is :) Ráadásul, az alanyi mentesek havonta kötelezettek az A60-as beadására. Az áfát meg a nekik megfelelő időszakban vallják és fizetik be, mint nem áfa alanyok rendkívüli bevallása.

1 pont pont pont

Javítom az előző hozzászólásomat annyiban, hogy amit ott írtam, az áfa bevallásról, az a költség oldalra vonatkozik. :) Bocsánat, ha megkavartam valakit. Kicsit elkapkodtam a választ. :) Pont egy alanyi mentes KATAs vállalkozásnak kellett önrevíziókat beadnom áfára, így nagy hirtelen leírtam. Mert a KATAs alanyi mentes, sokszor nem is gondolja, hogy felad egy hirdetést a gúgliban, és akkor áfa fizetési kötelezettsége keletkezik. Majd egy év után szólt a NAV, hogy tán tegye már meg a bevallását, hiszern még a könyvelőjének sem szólt, hiszen Ő KATA-s nem áfás :)

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ