Alanyi mentes egyéni vállalkozó készpénzes tranzakció

Alanyi mentes egyéni vállalkozó vagyok. Excelben vezetek pénztárkönyvet, eddigi tranzakcióim csak utalásban történtek. Azt szeretném kérdezni, hogy fizethetek-e készpénzben? Lenne egy tanácsadó alvállalkozó, aki a havi fizetségét készpénzben kérné. Ez megbonyolítja valamiben az életem? Pl.: kell-e így valami házipénztárt vagy hasonló nyilvántartást vezetni? Ha igen mit? Milyen adminisztrációs feladataim vannak? Akár én is fogadhatok készpénzes fizetést plusz adminisztráció nélkül? Előre is köszönöm szépen a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Klaudia!
Természetesen lehetnek készpénzes tranzakciói is. Arra kell csak figyelnie, hogy nem magánszeméllyel kapcsolatosan havonta, ügyfelenként a 1,5 millió forintos készpénz forgalmat ne lépje túl. Elvileg pénztárjelentést kellene vezetni, de mivel Önnél nem különül el a vállalkozó és a pénzt kezelő személye, így az sem kötelező. A pénztárkönyvben úgyis szerepel minden.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

3 pont pont pont

Csatlakozom az előttem szólóhoz.:)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ