Számlázás

Sziasztok!

Ha egyéni vállalkozóként eladtam egy terméket online, de a vásárló még nem fizetett, akkor mennyi idő alatt kell kiállítanom neki a számlát és mi a helyzet abban az esetben, ha a vásárló már fizetett bankkártyával vagy átutalással?

Továbbá az probléma-e, ha csak e-számlát állítok ki és azt e-mail üzenetben küldöm el csatolmányként, tehát postai úton nem kapja meg a termék átvételekor?

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!
A vevő fizetése nem befolyásolja az értékesítést, a számlát akkor kell kiállítani, amikor a terméket megküldte.
Amennyiben a vevő előre utalta, vagy kártyával fizette, akkor viszont pénz beérkezésének napján ki kell állítani a számlát.
A programmal kiállított számla elektronikus formában is küldhető, de a befogadót erről tájékoztatni kell. A számla eredetének hitelességére és adattartalmának sértetlenségére vonatkozó követelményeknek biztosítása feltétel.
üdvözlettel
Lengyel Krisztina


2 pont pont pont

Kedves Krisztina!

Mi a helyzet, akkor ha valaki 9-én 23.59-kor fizette ki bankkártyával a számlát és mondjuk nekem nincs automatikus számlakiállítós rendszerem? Nem baj, ha 10-én állítom ki programmal a számlát? Ha jól tudom visszamenőleg is tudok a programmal számlázni, bár még nem próbáltam.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

Kedves Dániel!
Jelenlegi szabály szerint 15 napon belül kell kiállítani a számlát. De ez hamarosan 8 napra fog rövidülni.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ