KATA-s egyéni vállalkozás másodállásban

Sziasztok!

Jelenleg szüneteltetett KATA-s vállalkozásom folytatását tervezem a bejelentett főállásom mellett. Vállalkozóként 2 cégnek dolgoznék a szabadidőmben, kb. 100-300 ezer forint havi bevételre számítva (a bevételek a két cég között kb. 1/3-2/3 arányban oszlanak meg). Az aktuális KATA szabályozás (illetve a 2020-ra tervezett módosítások) mellett a havi 25 ezer forinton, illetve az iparűzési adón kívül egyéb kiadásokkal kell számolnom? Ebben az esetben kell tartanom a ténytől, hogy a KATÁ-s bevételeim több mint fele egy cégtől származik?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
Péter

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Péter!
A Kata szabályai alapján a 7 feltétel közül amennyiben kettőnek megfelel, akkor nem minősíthetik munkaviszonynak. Pl. Amennyiben a tevékenységet saját eszközeivel, saját ingatlanában, másodállásban, ön által meghatározott időben végzi stb. A katán és az iparűzési adón kívül még kamarai hozzájárulást kell fizetni, éves szinten 5000 Ft.

3 pont pont pont

Köszönöm a választ!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ