Dropshipping webáruház

Sziasztok!

Egy dropshipping webáruhat üzemeltethetek úgy, hogy létrehozok egy webáruházat, feltöltöm a termékeket, majd amikor érkezik egy megrendelés, akkor az ügyfél részére kiállítok egy e-számlát a vásárlás végösszegéről, amit elküldök neki e-mail-ben. A példa kedvéért legyen 10.000 Ft a kosár tartalma, ami 1 db terméket tartalmaz. Amint beérkezik átutalással vagy bankkártyás fizetéssel a 10.000 Ft, a Wish-ről vagy az AliExpress-ről megrendelem a terméket 5.000 Ft-ért, de úgy, hogy az illető adatait adom meg, hogy oda postázzák a csomagot, ne nekem. A csomag nem fog tartalmazni számlát. Ez így rendben van? Legyen ez az első kérdésem.

További kérdéseim:

2. KATA-s e. v. jó erre?
3. AAM lehetek vagy kötelező ehhez már az ÁFA-kör?
4. Kell vámazonosítót igényelnem vagy bármi ilyesmi? Azt tudom, hogy kell önkormányzati bejelentés.
5. Vásárlástól való elállás esetén a terméket nekem kellene visszaküldenie a vásárlónak, belföldi címre. Ez így rendben van?
6. 479102 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem tevékenység elég ehhez?
7. Ha székhelyszolgáltatónál van a székhelyem, akkor végezhetem „ott” is ezt a tevékenységet?
8. Hány ezer forintig nem kell fizetnem vámot, ha Kínából rendelem a termékeket?

Tételezzük fel azt is, hogy nagy mennyiségben nem lehet tőlem rendelni, csak termékenként legfeljebb 1-2 db-ot, a vám miatt.

Előre is köszönöm.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ