Külföldi gazdasági tevékenység, kiküldetés

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi problémában szeretném szíves segítségüket kérni! Adott egy 3 hónapja működő, belföldi, társas vállalkozás, amely a jövőben külföldön is szeretne gazdasági tevékenységet folytatni néhány hónapig, villanyszerelési tevékenységet folytatva, belföldi társas vállalkozás alvállalkozójaként.
Szükséges neki az adott országban bejelentkezni vagy elég egy közösségi adószám?
Illetve mivel még nem működik 6 hónapja, nem valószínű, hogy az A1 igazolást megkapja. Ebben az esetben egyáltalán nem foglalkoztathat munkavállalókat külföldi kiküldetéssel?

Köszönöm előre is!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Kérdező!

A külföldi tevékenységhez elegendő csak a NAV-tól egy EU-s - közösségi - adószámot kérelmezni.
Külföldi kiküldetéssel természetesen foglalkoztathat alkalmazottakat!

V.András
:)

0 pont pont pont

Üdvözlöm! Előre jelezném Önnek, hogy az ilyen vállalkozásokat nagyon komolyan ellenőrzi az adóhatóság. Mármint akik külföldi kirendeléssel foglalkoztatnak munkavállalót. Én az alábbiakat tudom írni: ha komolyan szeretné ezt a tevékenységet végezni, akkor meg kell ismernie az adott ország ide vonatkozó szabályait.
Pl. mennyi ideig dolgozhatnak kint bejelentés nélkül (180 nap), ha ezt meghaladja, akkor magának a vállalkozásnak is telephelyet kell létesítenie (?), a helyi ország törvényei szerinti bevallásokat is be kell adnia.
Olyan könyvelőt kell/kellene keresnie, aki tud Önnek segíteni elindulni ebben a tevékenység végzésében.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ