Főváros hipa

Vidéki könyvelőirodánknak lett egy új fővárosi ügyfele, még nem volt fővárosi ügyfelünk. Azt tudom, hogy az https://ssl.budapest.hu/web_hair/ oldalon tudunk dolgozni. Az új ügyfél KATA-s, állítása szerint nem jelentkezett be a HIPA alá, a Dokumentum-tárban szintén nem találok erre vonatkozó dokumentumot, viszont amikor be akarunk jelentkezni a hipa alá, akkor azt írja, hogy 1697: Az adózónak már van regisztrált adóköteles tevékenysége, ezért új bejelentkezés nem adható be, az adószámla lekérdezésénél az adószám megjelenik és azt írja létező, illetve helyesen ott van a kezdete. Kérdésem, mi ennek a hibaüzenetnek az oka? Ha volt hipa bejelentkezés, akkor azt hol érhetem el? Ha nem volt hogyan tudok bejelentkezni 45 nap után, illetve honnan jönnek ezek az adatok? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Dóra!
Az ügyfél ügyfélkapuján bejelentkezve tud információkat lekérni. VAlaki valószínűleg már regisztrálta az ügyfelet, vagy ha ebben az évben indult a vállalkozás, akkor már automatikus a bejelentés a hipába is, mint ahogy a NAV-hoz.
Ha felhívja a fővárosi iparűzési adóval kapcsolatban az adóirodát, ott készséggel fognak Önnek tájékoztatást adni.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Kedves Dóra!
Az "E-ügyintézés" menüben kattintson az "Adószámla lekérdezése"-re. Ekkor megjelenik az adófolyószámla, azon az "Adóköteles tevékenységek" című táblázat mutatja, hogy mikor jelentkezett be, sőt, még azt is hogy mettől meddig milyen adózási módban volt/van.
Üdvözlettel: Nagy Gábor

1 pont pont pont

Kedves Kolléga! Január első napjaiban beadhat változás-bejelentőt, hogy 2020.01.01től kata-s ként kíván az iparűzési adóban is adózni. Visszamenőlegesen erre már nincs lehetőség. Ha a bevétel több mint 2,5 millió akkor megéri átjelentkezni.

0 pont pont pont

Ha az éves árbevétel nem éri el a 1,5 millió forintot. Ne tedd katába, fizessen 0 adót bevallás alapján. Itt ilyen magas a mentességi határ.
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ