KATA-sként viszonteladás

Üdvözlök mindenkit!
KATA-sként szeretnék külföldről vásárolt árukat a saját, itthoni webshopomban értékesíteni. Mivel eddig csak szolgáltatásokat kínáltam ÁFA mentesen itthon, most tanácstalan vagyok: a beszerzett áruról természetesen megvan a számla, VÁM-oltatom is a termékeket (nem EU-ból jönnek), ÁFA-t megfizetem rájuk. Amikor itthon árulom, a számlára a termék mellé ugyanúgy AAM-t kell írnom vagy 27% ÁFA-t? Ha egy számlán szerepel szolgáltatásom is és termék is, akkor hogyan néz ki az ÁFA feltüntetés? Vagy a termékeket is AAM-ként kell tovább értékesítenem annak ellenére, hogy megfizetem rá a behozatalkor a VÁM-ot és az ÁFA-t?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Attila

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Attila!
Mivel Ön AAM, ezért áfát nem számolhat fel. A külföldről beszerzett termékei/szolgáltatásai után Önnek alanyi adómentesként áfa fizetési kötelezettsége keletkezik adó levonási jog nélkül.
Mivel adómentesen kell tovább számláznia a termékeket, a termék beszerzési árába beletartozik a megfizetett áfa és VÁM is. A kiállított számlán Ön mindent AAM-ként számláz.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ