Egyéni vállalkozóként (EVA) havi járulékbevallás 1958

Üdv mindenkinekinek.
Nappali tagozatos egyetem mellett, EVA-s ként nagy nehezen meg tudtam szabadulni év vége felé egy cégtől és el tudtam menni dolgozni egy másik céghez ügynökként. Amíg el nem tudtam helyezkedni a másik cégnél 0 volt a keresetem. A 1958 as bevallás 0-an bement mindig.
Most hogy elhelyezkedtem ki is kellett állítani egy számlát 142761 forint-ról.
Mivel a könyvelőmmel már nem "dolgozunk" együtt, így magamnak kell megcsinálni. A 0-al nem is volt gond, de ezt most nem tudom, vagy inkább nem merem.
Mit hova kell írni, stb...
Mert, hogy a számla kelte: 2019.11.27. (papír alapút kellett, mert azt fogadja el akinek számláztam). Telejsítés időpontja : 2019.12.12.
0 az áfa tartalma.
Így a novemberi 1958-as bevallást nem merem magam.

Ebben kérnék egy kis útmutatást, segítséget. Van gépjármű és egyéb költségek is (iskola, stb) amiket el tudok számolni.

Köszönöm szépen a segítséget.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves József!
Nekem kissé zavaros a kérdése.
Ha jól értem Ön nappali tagozatos diákként evás egyéni vállalkozó. Mint ilyen nem köteles semmiféle havi kivétre a munkája után, a teljes bevételét nyereségként veheti ki, így mindig az a legcélszerűbb, ha 0-ás az 58-as bevallása. Az teljesen mindegy, hogy a számla kiállításának a módja milyen. Ha eddig fizetett havi kivét után járulékot, akkor nagyon rosszul járt.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Köszönöm szépen válaszát. Nem fizettem, hisz eddig nem is volt számla kiállítva. Azt hittem, hogy most hogy kiállítottam az évben 1 db számlát és kb ennyi is az egész, akkor a 1958-as bejelentést nem 0-an kell beadni, hanem kitölteni a számla alapján.
Így talán érthetőbb a kérdésem. Elnézést, hogy ennyire bugyután fogalmaztam meg.

0 pont pont pont

Kedves Jozsef!
Nem kell az evas egyeni vállalkozónak a 1958-ba összeget beírni.
Még egyet nem értek az evások áfasnak számítanak, a bevételük utan 37 százalék adót fizetnek. Januártól pedig választani kell, hogy esetleg kata/vagy szja szerint szeretne adózni. Minden esetre az alanyi mentességet kell bejelenteni ha csak ennyi a bevétele, azaz eves szinten nem eri el a 12 milliót. Ha lenne könyvelője biztos mondta volna már. Amennyiben kell szívesen segítek, hogy el tudja dönteni Önnek melyik lenne a legjobb, de ehhez találkoznunk kellene, meg kellene azt is nézni az éves bevallásokat, hogy még mielőtt lezárul az év minden rendben legyen. Dec.20-ig tud választani a jövő évet erintően, illetve átjeléntkezni, es az áfaból kijelentkezni. Várom jelentkezését 06302677106

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ