Egészségügyi szolgáltatási járulék

Sziasztok!
KATA-s egyéni vállalkozó lettem. Egy ismerős mondta, hogy nem jelentkezett ki az egészségügyi szolgáltatási járulék alól, és kiírták neki az adókat. Én sem jelentkeztem ki, meg kellett volna tenni? Ha utólag megteszem törlik az adót? Mit kell tennem pontosan?

0 pont pont pont

3 válasz

Ja még annyi, hogy úgy tudtam egy kapus rendszer van, azért nem csináltam semmit.

1 pont pont pont

Kedves Kérdező!

A legegyszerűbb, ha e-papíron keresztül ír egy levelet a NAV-nak a törlés miatt.

V.András

0 pont pont pont

Kedves Attila!
A NAV szerint a kata vállalkozónak nem kell magát bejelentenie a TB alá, mert az a bejelentéssel egyidejűleg jön létre. Régen be kellett adni a 1041-es nyomtatványt a TB jogviszony létrejöttéhez, de 2019. 01. 01-től nem kell, megváltozott a bejelentési kötelezettség. Ha valaki mégis megteszi, akkor a 1041-es bejelentésre hibaüzenetet kap, és a bejelentést feldolgozatlanul irattárba teszik. Nálam ez új ügyfélnél megtörtént, írásban és szóban is ezt a tájékoztatást kaptam a NAV-tól. Ha ismerőse története nem ez évi, akkor neki ki kellett volna jelentkeznie, pontosabban be kellett volna jelentenie a 1041-esen a jogviszonyát, hogy megszűnjön a eü szolg. fizetési kötelezettsége.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ