Adószámos magánszemély

Szeretném megkérdezni, hogy adószámos magánszemélyként milyen terheket kell fizetni? Takarítással szeretnék foglalkozni, teljes munkaidős (40 órás) bejelentett főállásom mellett. Előre is köszönöm a választ! L. Erzsébet

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Erzsébet!
Ha rendszeresen vállal takarítást, akkor azt adószámos magánszemélyként nem tudja végezni, mert az rendszeres haszonszerzésre irányuló tevékenységnek számít, egyéni vállalkozóként végezheti. Az adószámos magánszemély csak eseti munkavégzésre alkalmas adószám, pl. előadóművészet, szerzői jogdíjas tevékenység, kézműves termék készítése.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Még van lehetőség, hogy alkalmi munkavállalóként jelenti be a foglalkoztató, de annak is vannak korlátai. Persze költséget nem tud elszámolni, mert nem vállalkozó. Javaslom ezt egy konkrét könyvelővel egyeztesse, hogy az Önnek legmegfelelőbb vállalkozást tudja elindítani.

0 pont pont pont

Kedves Erzsébet!
A takarítást még háztartási alkalmazottként is végezheti. Ekkor az, akinek takarítást vállal bejelenti Önt 1 hónapra háztartási alkalmazottként, ennek közterhe 1.000 Ft/hó, a megszerzett jövedelem adómentes. Ehhez az kell, hogy ahány helyen vállal takarítást mindenki bejelentse. Ezt a bejelentést telefonon is meg lehet tenni, nem kell hozzá könyvelő sem.
Üdvözlettel: Filus Jánosné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ