Paypal "invoice"

Egy cég hirdet a wbelapomon, jutalékom kifizetéséhez PayPal invoice-t kér, hogy állítsak ki és az alapján küldi a pénzt, nagyjából 1000 Eur.
- Ennek a kiállításához kötelezően adjak meg adószámot vagy adóazonosító jelet vagy nem szükséges? Ha minden igaz, ez csak egy igény igazából és számlának hívja a PayPal.
- Ehhez Magyarországon e.v.-nek kell lennem vagy "sima" magánszemélyként is rendben van?
- Alkalmazotti jogviszonyom van Mo.-n és van egy angol cégem (ltd), ezek beleszólnak a fentiekbe? Ezekre nem jöhet ez a pénz, egyikre sem sajna.
- Ha ehhez a pénzhez muszáj adószámot kérnem a NAV-tól, az beleszól bármibe vagy a két említett jogviszonyomba?

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

A Pay-pallal kiálílított számlához elég a saját adószáma. Ha nincs, akkor a NAV-tól kell ehhez igényelnie! EU-s adószám is kell!!! magánszemélyként is kérheti...

V.András

0 pont pont pont

Köszönöm, de ez a paypal invoice egy receipt elvileg, nem kell ráírni adószámot.

0 pont pont pont

Ha a bejövő számla magánszemélynek szól, amit nem számláz tovább tehát saját használatra rendel, akkor is szoktak számlát kiállítani a külföldiek. Ha Ön ezt értékesiteni akarja tovább, akkor kell az adószám, vállalkozói igazolvánnyal, mert üzletszerüen magánszemély nem értékesithez. Beszerezni is csak 10000 eu összegig nem adózuk, kivéve a harmadik országból jön. Mindenképpen keressen meg egy adószakértőt, vagy könyvelőt, aki majd az ügyében tud hathatós segítséget adni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ