Rendezvényszervezés

Egy Kft. rendezvények hangosítása és színpadtechnika biztosításával foglalkozik, emellett önkormányzatok részére teljes rendezvények lebonyolítását is vállalja, amelynek keretében egy összegben számláz rendezvényszervezést. A kérdés, hogy a rendezvényhez kapcsolódó számlák - főleg: előadó művészeti tevékenység, bemutatók, biztonsági szolgálat, tűzijáték - áfája levonható-e minden esetben? Valamely szolgáltatást ezek közül közvetített szolgáltatásként kellene továbbszámláznia?

0 pont pont pont

5 válasz

Minden ktg.közvetített szolgáltatásnak számít.

0 pont pont pont

1. Amennyiben ÁFA-t köteles felszámítani a bevételre, az említett szolgáltatások ÁFA-ja is levonható.
2. A Helyi adóról szóló törvényben található a közvetített szolgáltatás fogalma: közvetített szolgáltatások értéke: az adóalany által saját nevében vásárolt és a harmadik személlyel (a megrendelővel) írásban kötött szerződés alapján, a szerződésben rögzített módon részben vagy egészben, de változatlan formában továbbértékesített (továbbszámlázott) szolgáltatás értéke.
Ez alapján ha az Ön által kiállított számlán csak a rendezvényszervezés kerül feltüntetésre, akkor nem közvetített szolgáltatások, de ha részletesen szerepel a különböző tételek (előadó-művészet, biztonsági szolgálat), akkor figyelembe lehet venni közvetített szolgáltatásként.
Fontos, hogy nem azt az összeget kell feltüntetni, amit ön fizet az adott szolgáltatásért, hiszen a jogszabály csak a "változatlan formában" kitételt használja. Hanem az Ön által meghatározott értékét az adott szolgáltatásnak.

0 pont pont pont

Köszönöm a választ, még annyi kérdésem lenne, hogy ha egy összegben számlázza ki és így nem közvetített szolgáltatások, akkor az iparűzési adó alapot semmiképp sem lehet csökkenteni ezeknek a szolgáltatásoknak az értékével?

0 pont pont pont

Így van.

0 pont pont pont

A Kft könyveléséhez szükséges mérlegképes könyvelőt megbízni, mert a mérleget és mellékleteit, bevallásokat csak ő fogja tudni eredményesen végezni.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ