Társasház szakértői díj

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egy társasházzal kapcsolatos kérdés miatt fordulok Önökhöz. 3 lakásos társasház vagyunk, így mivel én is tulajdonos vagyok, el vállaltam a közös képviselőséget. Eddig kb. itthon gyűjtöttünk pénzt, most nyitunk közösen egy számlát. Bevételük csak a közös költség van. Felújításokat tervezünk, ezzel kértünk egy szakértői véleményt. Erről kértünk számlát is. Társasház, utca, házszám megnevezése. Az lenne a kérdésem, hogy ez így helyes? Adószámunk nincs egyenlőre. Köszönettel: M. R.

1 pont pont pont

3 válasz

Kedves kérdező!

Teljesen szabályosan jártak el- igy a helyes.

V.András :)

0 pont pont pont

Bankszámla nyitáshoz adószám kell a társasháznak, anélkül nem nyit a bank számlát. Ahhoz meg kell alapítói okiratot is leadni a banknak. Bár a 3 lakásos társasházaknak nem kötelező adószám kiváltása, de javasolt, mert így a költségeket és bevételeket elkülönítetten tudják nyilvántartani és egymással szemben elszámolni, nem keveredik a saját bankszámlával ez a későbbiek során bármikor galibát okozhat. (tulajdonos csere, beázás, stb.javítási munkálatok kit terhelnek.) Ebben tudok segíteni, ha úgy gondolják, hogy egy kevés pénzt tudnak szánni a könyvelésre, így nem feltételezheti egyikük sem, hogy a másik valamit nem jól csinált, vagy nem tájékoztatta a többieket. Sőt a közös képviseletért pénzt is lehet kérni amennyiben szükséges, mert a közös képviselő felelős a közösben történtekért. Ha gondolják keressenek meg.

0 pont pont pont

Nyugodtan kérjen adószámot. Semmiből nem tart és hátránya sincs.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ