Ruhakészítés - EV - ÖVTJ kód

Kedves Szakértők!

Azt szeretném megtudni, hogy ruházati kiskereskedelmi ÖVTJ-kódokkal felvértezve lehet-e egyedileg tervezett ruhákat EV-ként árusítani és gyártani. Gyerek és felnőttruhák egyaránt, de pl. nem munkaruházat. Rendelt textilből előállítva, én készítem el a kérések alapján majd postázom a vevőnek.

Tehát kell-e gyártási jeligéjű ÖVTJ vagy a kereskedelmesek elegek?

Köszönettel,
Zénó

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Zénó!
A ruházati termékek gyártásához szükséges ÖVTJ kódok a 14-el kezdődő kódok, ezek közül a megfelelőket szükséges bejelenteni. Ez a tevékenység bejelentés köteles az Önkormányzatnál.
A kiskereskedelem szó szerint csak a kereskedelmi tevékenységet foglalja magában, vagyis ezeket az egyedi termékeket meg kell vásárolja valakitől.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Kedves Eti!

Köszönöm a gyors választ. Tehát ha csak 4-essel (kereskedelemmel) kapcsolatos ÖVTJ-k vannak rögzítve, de így csinálom ezt a munkát, tehát anyagból én állítok elő ruhát már hónapok óta, akkor mi történhet a NAV részéről? :(

Köszönettel,
Zénó

0 pont pont pont

Kedves Zénó!
Ez csak egy ellenőrzés során derül ki. Én haladéktalanul felvennék megfelelő kódokat is.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Mindenképpen a könyvelőjével beszéljen, majd ő bejelenti a megfelelő számokat amik az Ön munkájához kellenek. Ön varrni tud, a könyvelő meg könyvelni.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ