Adóbevallás

Szép Napot!
Kérem, közöljék velem, hogy mi a a teendőm akkor, ha azt szeretném, hogy a NAV készítse el a bevallásom , de - szeretnék adókedvezményt kapni betegségem illetve nyugdíj előtakarékosság miatt. Előre Is Köszönöm !

0 pont pont pont

3 válasz

Idézet a NAV honlapjáról:

"Február elsejéig a munkáltatótól kapott nyomtatványon vagy ha nincs munkáltató, a NAV honlapjáról letölthető 15NY31 jelű nyilatkozaton kérhető, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akiknek tavaly kizárólag munkáltatóktól származó jövedelmük volt, kedvezményeket nem vesznek igénybe és az 1+1%-ot kivéve adójukról nem rendelkeznek."

Tehát ha Ön kedvezményt kíván igénybe venni, akkor a NAV nem fogja elkészíteni a bevallását.

1 pont pont pont

Kedves József!
Sajnos semmi teendője nincs, mert a NAV nem fogja elkészíteni a bevallását, ha van adókedvezménye.

1 pont pont pont

Kedves József!

A NAV akkor készíti el a bevallását,ha /kedvezményt is igénybe vesz/ a 1553NY jelü nyilatkozattal választhatja az egyszerűsített bevallás lehetőségét. a 1553NY jelű ŐN által kitöltött nyilatkozatot 2016.02.15-ig kell papír alapon aláírva vagy elektronikusan eljuttatnia az állami adó-és vámhivatalhoz.

Üdvözlettel: Nagy Attiláné

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ