Főállás mellett mi lenne a célszerűbb?

Jó napot! Szeretnék egy kis segítséget kérni következővel kapcsolatban:
Egy hangosítási tevékenységen gondolkodom, vagy adószámos magánszemély, kontra egyéni vállalkozó (átalányadózásos) kiváltásában. Van főállásom, ahol megvan a heti 36 óra. Szeretném megérdeklődni egyik és másik esetben (leginkább az utóbbiban), milyen levonásaim (hány %-ok, szja, szociális adó stb.) keletkeznek, amit be kell fizetnem? Ha pl. azt veszem alapul, hogy januárban lesz egy 100e forintos kiállított számla. Szeretném hozzátenni, hogy lehet egész évben semmi vagy 1-2 ilyen alkalom lesz.

0 pont pont pont

2 válasz

Hivjon fel, hogy konkrétumot tudjunk megbeszélni..
Sós Józsefné. Email cimem és telefonszámon fent van a honlapon.

0 pont pont pont

Kedves Péter!
Átalányadózóként csak akkor kell fizetni, ha van bevétele. A bevétel 40%-át bizonylat nélkül költségként számolhatja el, a maradék 60%-ból 15 % szja-t, 10% nyugdíjjárulékot, 7% egészségbiztosítást kell fizetni, valamint 17% szochot-t. Ezt a bevételt követő hónap 12-éig be kell vallani az 58-as nyomtatványon és be is kell fizetni a megfelelő számlaszámokra.
Az 58-as bevallást minden hónapban be kell adni, akkor is, ha nem volt bevétele, akkor 0 adattartalommal.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ