Adószámos magánszemély adózása

Milyen kiadásra számolhatok, ha havonta legalább 50.000 Ft bevételem van?
Spiritiszta szolgáltatások, gyertya és fa alapú ékszerek készítésével foglalkozom.
Gyeden és gyesen vagyok jelenleg. Ha lehet, tételesen leírva! Köszönöm.

Előre is köszönöm a válaszokat.

0 pont pont pont

7 válasz

Kedves Zsolt,

A tevékenysége alapján inkább egyéni vállalkozás a megfelelő, mint az adószámos magánszemély. Gyed mellett még másodállásúnak számít. A pontos számokhoz ismerni kell a bevételeket, kiadásokat, így megsaccolni nem lehet a fizetendő adókat. Javaslom egy könyvelővel való részletes átbeszélést a különböző lehetőségekről, Gyed, Gyes idejétől is függően.

Üdv:

Botosné Brigitta

0 pont pont pont

Fél év után derült ki hogy hiába van a párom gyeden nem másodállású hanem főállásúnak számít. Visszamenőleg meg kell fizetnem a különböztetett. A leírt összegből már ki van vonva a kiadás. A könyvelő sajnos rosszul csinálta meg a papírokat. Tudtommal 15 és 17,5% kell befizetnem a bevételből amiből ki van vonva a kiadásaink. Ha igy van kb 150.000Ft bevételig kevesebbet fizetek havonta mintha a katát fizetném be.

0 pont pont pont

kicsit hiányosnak találom a kérdést, ha még nem tudta megoldani szívesen segitek.

0 pont pont pont

Lényegében arra vagyok kíváncsi hogy milyen bevételig éri meg az adószámos magánszemélynek lenni mielőtt visszatérnénk a katára. Ezért kérdeztem hogy mennyit is kell adózni.

0 pont pont pont

Kedves Zsolt!
Adószámos magánszemély nem lehet kata-s. Nem a bevétel mértéke határozza meg azt, hogy valaki lehet-e adószámos magánszemély, vagy csak vállalkozó. A tevékenység rendszeressége az, amitől valaki csak egyéni vállalkozó lehet. Ha "rendszeres, haszonszerzésre irányuló" tevékenységről van szó, akkor nem lehet adószámos magánszemély. Ha fa ékszereket és gyertyát készít, az még beleférhet az adószámos magánszemélybe, mert az kézműves termék, de spiritisztaként csak egyéni vállalkozó lehet.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

A nav engedélyezte. mivelhogy szellemi tevékenység.
A kata fel lett mondva rá 2 napra lettem adószámos.

0 pont pont pont

Üdvözlöm.
Én azt szeretném megkérdezni, adószámos magányszemélyként milyen (tételes %-os) levonások kerülnek le a bevételből, ha teszem azt 10% költséghányad -ot választottam. Válaszukat előre is köszönöm.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ